Hoofddorp: Agenten zien vrouw van fiets vallen (update)

Hoofdweg 030Hoofddorp, 24 juli – Agenten zien woensdagmorgen rond acht uur een vrouw van haar fiets vallen op het fietspad van de Burg Pabslaan met de kruising Hoofdweg. Gealarmeerde ambulancemedewerkers hebben zich om de dame ontfermd.

Een tweede ambulance werd ondertussen ook opgeroepen om te assisteren. De situatie van het slachtoffer was dusdanig ernstig dat ook de traumahelikopter uit Amsterdam werd opgeroepen. Het slachtoffer is onderbegeleiding van diverse politievoertuigen en motoren vervoerd naar het ziekenhuis.

De traumahelikopter was ondertussen geland bij de N201 naast de op- en afrit van de A4. Het verkeer op de N201 werd stilgezet, zodat het spoedtransport even op het kruispunt kon stoppen, de trauma-arts uit de helikopter is in de ambulance gestapt en de stoet heeft zijn spoedrit vervolgt naar het ziekenhuis.

Fotografie: Eric van Lieshout

 

 

Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofdweg 030 Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets Hoofddorp: Vrouw aangetroffen naast fiets

Misschien vindt u dit ook interessant?

9 gedachten over “Hoofddorp: Agenten zien vrouw van fiets vallen (update)”

  1. Rene

    Ik heb achteraan in de file mogen aansluiten en alleen in de verte de helikopter zien vertrekken. Ik stond ter hoogte van de BP en was binnen 5 minuten de A4 op. De vertraging is dus in vergelijking met een niet vakantieperioden nagenoeg nihil geweest. Bovendien had in die drukte de ambulance waarschijnlijk het industrieterrein over gegaan! Al met al een strakke planning waarop iedereen wel wil wachten.
    Ik hoop dat het inmiddels beter is met het slachtoffer!

  2. Ietwietwaait

    @moi,

    zoals gezegd , wellicht stelde ik de toonzetting verkeerd, maar de bedoeling was toch echt het uitspreken van mijn verbazing over de handelswijze die, met de op dat moment mij bekende feiten, gewoon inefficiënt toekwam.

    Er wordt inderdaad veel kritiek op hulpverleners geleverd en met name op de politionele tak daarvan. Ik hou me doorgaans netjes in, maar ik ben ook niet bijster onder de indruk van het algemeen opereren van deze ordehandhavers. Helemaal niet omdat er bij zijn die zelf in vrije tijd grove overtredingen maken. Peter R de Vries heeft daar al wel eens een uitzending aan geweid maar dat betrof slechts het puntje van het topje van de ijsberg.

    Ik kan mij goed voorstellen dat er mensen zijn die deze ambtenaren sterk bekritiseren, vaak nog terecht ook. Maar dat is hier niet aan de orde.

  3. Moi

    @Ietwietwaait,

    In dat geval heb ik het verkeerd gelezen/opgevat en mijn excuses. Waarschijnlijk te veel ”zanik” reacties gelezen de laatste tijd over helikopters en het optreden van hulperleners op zich.

    Hoe dan ook, er was vast een goede reden om het zo op te lossen. Waarschijnlijk was dit de oplossing dat op dat moment het snelst, logisch en best voor de patient was.

    Patienten worden overigens vaak per ambu vervoerd omdat er in Nederland vaak geen tot weinig tijdswinst valt te behalen met het vervoer door de lucht (excl. de eilanden). Ook kan het verschil in luchtdruk een nadelig effect hebben op bepaalde verwondingen.
    Alleen wanneer er veel tijdwinst behaald kan worden met vervoer door de lucht zal men ervoor kiezen om de patient met de helikopter te vervoeren.

  4. Ietwietwaait

    Dank je Eric,
    Dit is informatie die ik verder niet wist. Ik heb een aantal keren gezien dat in die Helie een brancard ingeschoven kan worden. Daar maken ze zelfs reclame materiaal mee.

    Zoals gezegd, het was voor mij gewoon een vraagteken: “waarom op zo’n afstand?” zeker als je weet dat ik al tweemaal zo’n ding voor mijn deur op een klein grasveldje midden in de bebouwde kom heb zien staan. Ze kunnen bijna overal landen.

  5. De traumaheli neemt bijna nooit slachtoffers mee, dit om een heleboel redenen (behalve op de eilanden). Ik heb me dat weleens uit laten leggen.
    In een ambulance hebben ze sowieso meer werkruimte, alleen mag de trauma-arts meer handelingen verrichten dan een ambulance verpleegkundige.

  6. Ietwietwaait

    Het feit dat verkeer moest wachten is niet belangrijker dan een mensenleven of welzijn, begrijp me alsjeblieft nou niet verkeerd daarin.
    Ik dacht meer van waarom kan die Heli niet dichterbij landen, moet er eerst een ambu komen om de vrouw naar die heli te brengen die op grote afstand geland is terwijl dichterbij ook voldoende ruimte is. Die Heli legt dat stukje veel sneller af dan die ambulance.

    Bijzaak (let wel BIJZAAK) is dat dan veel minder overlast was ontstaan voor het verkeer daar en hoofdzaak is dat m.i. dan toch tijdwinst was gemaakt, die vrouw had in die heli naar het ziekenhuis gekund .. ook sneller…

    Beetje jammer om iemands visie meteen onzinnig te noemen, kortzichtige reactie zou ik dan weer terug kunnen zeggen, maar dat is het niet. Wellicht heb ik de verkeerde woordkeuze gemaakt en kwam het niet goed bij je over, maar dan zou je daar naar kunnen vragen alvorens meteen “onzinnig” te gaan brullen.

  7. Precies… helemaal met Moi eens…

    Een mooie snelle actie, zonder tijdverlies…
    Onderweg naar het ziekenhuis, even stoppen, arts in de wagen en door….

    En het verkeer heeft 5 minuten moeten wachten, allemaal kijkend naar de heli.

  8. Moi

    @ Ietwietwaait,

    een vrij onzinnige reactie… De N201/A4 liggen op de route naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk was de heli nog niet ter plaatse en is daarom besloten om onderweg de arts op te pikken.
    Wat jij inefficient en omwegen noemt is in dit geval juist wel efficient en logisch. Wanneer men ter plaatse op de heli gewacht had dan was er veel kostbare tijd verloren gegaan. Dat was pas inefficient en slecht voor het slachtoffer geweest.
    Dat het verkeer er last van had is bijzaak, mensenlevens zijn belangrijker dan de planning van de weggebruikers.

    In plaats van klagen over inefficient en omwegen zou je hier juist kunnen spreken van een goed gecoordineerde actie van de hulpverleners!

  9. Ietwietwaait

    Vergis ik me nou zo of zijn we hier weer bijster inefficient bezig geweest?
    Die Heli had beslist dichterbij kunnen landen, zelfs al zoud at op de kruising Hoofdweg N201 zijn geweest. Veel sneller, efficienter en ook veel minder overlast voor het toch al zo door werkzaamheden geteisterde drukke verkeer op de kruising N201 / A4.
    Ik hoop dat de mevrouw die het betrof door deze onnodige omwegen er geen ernstiger letsel aan gaat overhouden.

Reacties zijn gesloten.